Blog

Blog

 

Ik ben zo moe

'Ik word er echt niet goed van… Ik trek het niet… Niemand snapt wat voor impact dit op mij heeft… Ik ben zo moe van alles...' Het zijn zomaar wat zinnen die ik de afgelopen tijd in gesprekken gehoord heb. Niet Lees meer »

 

Het is niet raar

Het viel me op tijdens een online meeting met andere coaches en trainers: de een had veel hoofdpijn, de ander sliep slecht, de derde was bang dat zijn vader naar de IC moest. Iedereen had zijn eigen verhaal. Niets was of is raar... Lees meer »

 

Wat een burn-out te maken heeft met een bankrekening

Wellicht hoor jij het ook regelmatig: 'hij is even gestopt met werken, waarschijnlijk overspannen of een burn-out'; 'ze trekt het allemaal niet meer'. Het zou ook zomaar kunnen dat het over jou gaat of over iemand uit jouw familie of vriendenkring. Grote kans zelfs: Lees meer »

 

Tuinieren in je levenstuin

Tuinieren in je levenstuin Het zal je maar gebeuren: je hebt een prachtige tuin waar je heel blij mee bent. Er staan bloemen die je met zorg uitgekozen hebt en die je goed verzorgt. Ineens ontdek je het gezicht van de buurvrouw boven de schutting. Lees meer »

 

Tijd om over tijd na te denken

Ik had er rekening mee gehouden dat het wat extra tijd zou vragen om een vluchteling die bij ons in het dorp woont op te halen. Ik had hem uitgenodigd om mee te gaan naar een kerkdienst. Tien minuten was wel genoeg, dacht ik. Lees meer »

 

Nadenken over denken

Nadenken over denken Hoe komt deze auto eruit? Zodra je dit plaatje met deze vraag ziet, wordt direct je denken geactiveerd. In gedachten ga je op zoek naar een oplossing. Het kan zijn dat je gedachten zich richten op het denken in kansen en mogelijkheden. Lees meer »

Commentaar verzekerd

Non-stop commentaar: Waarop? Op alles! Je eetgedrag, je huis, je opvoeding, je... Wat moet je hiermee en wat wil je ermee? We nodigen je uit mee te denken over je Innerlijke Criticus. Wat is zijn kracht en waar liggen valkuilen? 'Een vriend die mij mijn falen toont'. Lees meer »

 

Amaryllisbol

Een paar weken geleden kocht ik een amaryllisbol. De bloemist verzekerde me: de betoverende schoonheid zit van binnen... Het komt er onder de juiste omstandigheden vast en zeker uit. Om tot bloei te komen vraagt deze bol om goede randvoorwaarden (verzorging). Lees meer »

 

Tegenovergestelde karakters zijn een zegen

Tegenovergestelde karakters zijn een zegen! Bovenstaande zin las ik in het boek 'Rijkdom van karakters' van Cock Grandia en Jentine Bogerd-Grandia. Een prikkelende stelling die tot nadenken stemt. Tegenovergestelde karakters een zegen?Hoe merk ik dat? Lees meer »