Ervaringen

Ervaringen training

“Ik heb de PCM training ervaren als persoonlijk en professioneel bijtanken! Het was ontzettend fijn om te ontdekken welke persoonlijkheidskenmerken aan mijn doen en laten ten grondslag liggen. Daarnaast stelt het mij in de gelegenheid om goed en effectief aan te sluiten bij mijn gesprekspartner. De vele oefeningen tijdens de training hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd en dat was voor mij als doener ontzettend waardevol. PCM is geschikt voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, kwaliteit van contact wil verbeteren enz. Of je nu hulpverlener, (pleeg)ouder, vrachtwagenchauffeur, ICT-er, manager, apothekersassistent bent het is de investering waard. Aanbevolen!”

Gert Verdouw

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener Systeem Therapeutisch Werker

“Ik denk dat ik niet alleen meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheid heb gekregen, maar ook heb leren herkennen wat mijn valkuilen zijn. Daarnaast heeft het me inzicht gegeven in mijn manier van communiceren en hoe de ander daarop reageert. Ik denk dat ik nu ook beter in staat ben om in lastige situaties op zoek te gaan naar een vorm van communicatie die wel werkt. Marja gaf de training niet alleen op een deskundige manier, maar had ook oog voor de verschillen binnen de groep. Zij kon deze verschillen mooi benoemen en benutten voor het gesprek over verschillende persoonlijkheden en de manier van communiceren die hierbij het beste past. De training was praktisch met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en interactie.”

Anne Marie Boon

Gezinshuisouder

“Door deze training te volgen herken ik verschillende communicatiestijlen en kan ik die beter in perspectief plaatsen. Dit helpt mij zowel in het jeugdwerk en in mijn professionele loopbaan. We hebben praktische handvaten gekregen om te reageren en in te spelen op de verschillende persoonlijkheden en situaties. Ik kende de PCM-methode niet, maar het is zeker een aanvulling voor mij in de omgang met anderen. Marja is een rustige, duidelijke en enthousiaste trainster die weet te binden en boeien. Ze voelt goed aan wat een groep nodig heeft. Ik raad deze training daarom zeker aan!”

Julia Wanders

projectcontroller bij BAM Infra en jeugdleider bij Het Anker.

“Ik heb de PCM-training ervaren als een zeer waardevolle training. Het ontdekken van je eigen profiel, je krachten en de uitdagingen daarin, was voor mij ontzettend fijn. Marja bracht de verschillende persoonlijkheidstypen heel dichtbij door al wandelend door het kwadrant steeds een andere manier van communiceren te laten zien. Dit maakte de verschillende typen heel herkenbaar. Tijdens de training was er alle ruimte voor persoonlijke verhalen en casussen. Alle deelnemers kregen de ruimte om casussen in te brengen. Heel mooi om meteen als mede-deelnemer gestimuleerd te worden een ander te adviseren. Zo pas je meteen in de praktijk toe wat je leert. De aandacht waarmee Marja de cursus gaf, de steeds terugkomende structuur en de gezelligheid tijdens de cursus en in de pauzes, maken dat ik met veel plezier op de cursus terugkijk. Jaarlijks een opfrisdagje zou ik geen probleem vinden! Heerlijk ontspannen met elkaar zijn, en je verwonderen over de verschillen tussen mensen, en over de kracht van de juiste communicatie. Want als je PCM hebt gevolgd, hoef je je niet meer te ergeren! Eerst herkennen, dan je kennis toepassen en daarna genieten van het resultaat van de inzet van je kennis! Heerlijk dat je niet zomaar meer wat doet!”

Nelline van Hees

Onderwijsassistente dienstverlening op het Hoornbeeck College

“Ik heb geleerd hoe mooi en waardevol iedereen is en ik zelf ook. Ik ontdekte heel veel positieve eigenschappen, waar ik me niet van bewust was, ook in mijn medemensen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om je eigen psychologische behoefte goed te vervullen. Welke dat zijn en hoe je dat kunt, leer je in de training. Een training waar je levenslang wat aan hebt!”

Wijnie Verkuil

voedingsassistente

“Deze training had ik vele jaren terug al willen hebben, dat had een hoop communicatieproblemen voorkomen of ik had er dan beter op in kunnen spelen.”

“Ik vond het erg fijn om te ervaren dat de dingen die ik herkende gewoon bij mijn persoonlijkheid horen en dat dat oké is. Ik probeer mensen nu meer te beoordelen vanuit de kennis die ik opgedaan heb en dat kan mij rust geven. De PCM training heeft mij echt geholpen om anders naar mijzelf te kijken en naar de mensen waar ik mee te maken heb.”

“Het is goed in de basis te weten hoe anderen in het leven staan en wat hun wensen en behoeften zijn. PCM helpt daarbij. Het geeft je steun om redelijk eenvoudig een inschatting te maken van het type mens tegenover je, in je team cq. werk. Graag neem ik de opgedane ervaringen mee in de praktijk van mijn leven.””