Ervaringen training

“Wat is het heerlijk om bij Marja een training te volgen! Ze kijkt naar je als persoon en ziet daadwerkelijk waar je krachten en verbeterpunten liggen. Maar bovenal heeft ze oprechte interesse in je persoonlijkheid. PCM geeft mij dagelijks weer de tools om zowel met kinderen als ouders te communiceren. Bepaalde eigenschappen van mensen (lang over iets nadenken bijvoorbeeld) kon ik (een dikke rebel) voorheen niet handelen, terwijl ik nu aan de hand van de theorie die ik heb geleerd veel meer handvatten heb om met dergelijke situaties om te gaan. Weet welke vragen ik wel of niet moet stellen of welke opmerkingen juist wel of niet handig zijn om het denkproces ruimte te kunnen geven. Zo kan ik nog veel meer voorbeelden geven om duidelijk te maken dat deze cursus echt een aanrader is! Bij Marja ben je echt aan het goede adres.”

Marieke van Kranenburg

leerkracht basisonderwijs op de Wegwijzer in Overberg

“De PCM training heeft zo veel moois gebracht voor mij persoonlijk, voor ons als team en zeker ook voor de bewoners. Ik merk echt een positieve verandering. Je begrijpt elkaar beter en we kunnen nu meer de verbinding met elkaar maken. Dit komt onze samenwerking echt ten goede, we ervaren meer saamhorigheid en gedeelde verantwoordelijkheid. De pcm training en de verdieping geeft zoveel beter zelfinzicht en heeft een enorme meerwaarde in de omgang met de ander. Ik zou het echt iedereen aanraden!”

Gerda van Brenk

begeleider bij Parousie

“‘Ik heb met veel plezier de basis- en verdiepingstraining bij Marja gevolgd. Enthousiast en duidelijk legt ze uit hoe je met de PCM-bril naar de wereld kunt kijken. En dat levert verrassende inzichten op! Zowel over jezelf en de manier waarop je communiceert, als over anderen. En hoe je nader tot elkaar kunt komen, als het even blokkeert. Inzicht in stress en hoe je jezelf oplaadt. Zowel privé als in mijn werk heb ik met PCM een gouden instrument in handen om mezelf en anderen beter te begrijpen. Marja heeft me zo enthousiast gekregen dat ik de coachopleiding ben gaan doen om PCM ook in mijn contacten met cliënten te kunnen laten werken.’”

Lucy Groen

faalangsttrainer GRIP studiebegeleiding

“In het verleden heb ik al verschillende trainingen/testen gedaan en heb ik veel boeken gelezen waardoor ik mezelf ontwikkeld heb tot wie ik nu ben. Mijn ervaring is dat veel van de trainingen oppervlakkig waren en minder concreet. Bij PCM is mijn ervaring het tegenovergestelde! Met concrete termen zijn mijn persoonlijkheidskenmerken naar boven gekomen. Vooraf dacht ik dat er een andere uitkomst uit zou komen. Dus zelfs op mijn leeftijd (51 jaar) en met mijn ervaring zaten er veel leermomenten in deze PCM-training. Ik heb deze PCM-training samen met mijn studenten (ouder dan 19 jaar) Niveau 4 gedaan. Ook dat was een mooie ervaring om dit samen te doen! We kenden elkaar al zo'n vijf maanden, maar deze ervaring heeft onze band naar een geheel nieuw niveau getild! Nu begrijpen we elkaar niet alleen beter, maar we maken ook echt gebruik van die inzichten tijdens onze contacten. Ik ben ervan overtuigd dat deze studenten/monteurs/werkvoorbereiders ook op deze manier met hun collega’s omgaan. Echt mooi om deze techneuten hiermee bezig te zien en op deze manier bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast stonden we onder de enthousiaste leiding van Marja die ons door de PCM-materie heeft geleid. Zowel op het gebied van kennis als omgang met de groep is Marja een kanjer! Geen softe benadering maar echt heel praktisch. Wat heb je er als techneut met een bepaald PCM-profiel aan in je werkveld?! Met concrete praktische voorbeelden werd dit voor iedereen duidelijk.”

Marcel van Ravenhorst

docent MBO

“Wij werken met werknemers die van hard werken houden en niet te veel zeuren: gewoon je ding doen. Echte doeners. We hebben door het volgen van de PCM-teamtraining een open team gekregen, waardoor iedereen weet hoe een ander in elkaar zit. We hebben meer begrip en vertrouwen in elkaar gekregen. Je medewerkers hebben zelfs meer aandacht nodig dan je klanten, want zij zijn de motor van je bedrijf! Het is belangrijk dat je mensen goed in hun vel zitten: daar draait het om in het leven. Ze nemen het geleerde ook mee naar huis, waardoor ze ook beter leren begrijpen hoe ze zelf zijn maar ook hun medemens. Het zorgt voor een betere communicatie in hun omgeving. Geniet daarvan, kan ik alleen maar zeggen.”

Huibert van Dijk

eigenaar van Dijk totaaltuinen

“Ik heb niet alleen meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheid gekregen, maar ook heb leren herkennen wat mijn valkuilen zijn. Daarnaast heeft het me inzicht gegeven in mijn manier van communiceren en hoe de ander daarop reageert. Ik ben nu ook meer in staat om in lastige situaties op zoek te gaan naar een vorm van communicatie die wel werkt. Marja gaf de training niet alleen op een deskundige manier, maar had ook oog voor de verschillen binnen de groep. Zij kon deze verschillen mooi benoemen en benutten voor het gesprek over verschillende persoonlijkheden en de manier van communiceren die hierbij het beste past. De training was praktisch met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en interactie.”

Anne Marie Boon

Gezinshuisouder

 

'Er verandert niets, zolang je zelf niet verandert'Schermafbeelding 2024-04-23 222148
Logo Lucy
logo Gouwe-Academie-Logo's-CMYK_Gouwe-Academie-Logo-Witte-achtergrond
Logo Driestar
Logo Knikkeracademie
Logo Den Haag school
Logo Parousie
logo DRIESTAR-ONDERWIJSADVIES
Schermafbeelding 2024-04-23 221932
logo Beregening


Wil je meer informatie of een gratis adviesgesprek?
Neem dan contact met me op.

Marja Voorsluijs

Marja Voorsluijs

Trainer en teamcoach PCM

© 2024 Viviano
Website door Linqq.nl