Het is niet raar

Het viel me op tijdens een online meeting met andere coaches en trainers: de een had veel hoofdpijn, de ander sliep slecht, de derde was bang dat zijn vader naar de IC moest. Iedereen had zijn eigen verhaal. Niets was of is raar...

Het is niet raar

Er komt de laatste weken heel veel op ons af: thuiswerken, alle kinderen de hele dag thuis, hele dagen alleen, niemand op bezoek, niet meer naar de kerk kunnen, geen vergaderingen. En wat een angst en onzekerheid: blijf ik gezond? Houd ik dit wel vol? Hoe moet het met mijn kinderen? Wie zorgt er voor mijn moeder in het verpleeghuis? 

Daarom: het is niet raar als je veel meer hoofdpijn hebt dan anders. Het is niet vreemd als je een dag nergens zin in hebt. Het is niet gek als je het een dag niet meer ziet zitten. Het is ook niet raar als dat een aantal dagen duurt. 

Ik merk in gesprekken dat mensen dit vaak een bevrijdende gedachte vinden. Het is een heel logisch gevolg van alles wat op ons af komt. Een volstrekt normale reactie op een uitzonderlijke situatie. Accepteren dat je lijf en je geest zo reageren, kan al veel rust geven. Het is normaal, realiseer je dat en laat het er maar zijn. 

Hoe houd je het vol?

De NOS schreef dat in China bleek dat bijna de helft van de mensen zich na wekenlange quarantaine lusteloos, depressief, eenzaam en angstig voelde. 
Niet heel bemoedigend... Daarom wel een belangrijke vraag: hoe houd je het vol? 

We willen je uitnodigen na te denken over wat jij nodig hebt in jouw situatie. Zodat je het vol houdt, ook als het nog wat langer duurt. Onze ervaring is: er kan vaak meer dan je denkt! Deze crisis kan ook juist een kans worden.... 

We willen graag met je meedenken over wat jij nodig hebt in deze periode. 
Neem contact op met Joke: info@viviano.nl of bel: 06-23032171. Tijdens de coronacrisis vinden de gesprekken telefonisch of via videobellen plaats. 

Enne...het is niet raar om hulp te vragen, hoor!

Hartelijke groet, 

Joke en Marja

Naar het overzicht

 
Joke Nobel

Soms moet je alles
opzij leggen en gewoon
eerst even voor jezelf zorgen

Joke Nobel

Contextueel Hulpverlener

Marja Voorsluijs

Als je jezelf en de ander begrijpt en accepteert, heb je veel meer geduld met de ander én met jezelf

Marja Voorsluijs

Trainer en teamcoach PCM

Op de hoogte blijven?

Volg ons op instagram

© 2024 Viviano
Website door Linqq.nl