Over Marja

Over Marja

Hoe het begon…

Een aantal jaren geleden wees iemand mij op het boek: ‘Ontdek Process Communication’. Wat interessant en herkenbaar! Ik heb het direct besteld en had het snel uit :) Ik was benieuwd naar mijn persoonlijke profiel. Ik wist al best goed waar ik stond, wat ik deed in stress en hoe ik communiceerde, maar het Process Communication Model triggerde me! Ik heb de basistraining gedaan en wist gelijk: ik wil ook trainer van dit model worden!

Wat heeft het Process Communication Model mij opgeleverd?

Een van de waardevolle dingen is het persoonlijke PCM profiel dat je krijgt na het invullen van een vragenlijst. Dit profiel loopt als rode draad door de training. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen: o.a. in hoe ik vaak communiceer en wat ik doe in stress (best confronterend als je dit zwart op wit ziet staan...) en waarom het regelmatig mis ging in de communicatie. Ook kreeg ik veel meer begrip voor de ander (mijn familie, vrienden, mijn collega’s). 

Samengevat:

* Mijn beeld van mijzelf is veranderd
* Mijn beeld van anderen is veranderd
* Ik begrijp mijn eigen gedrag beter
* Is het makkelijker voor mij om mezelf te accepteren zoals ik ben
* Kan ik beter omgaan met mijn eigen stress

Waarom gun ik iedereen deze training?

Ik gun iedereen de training Process Communication, omdat dit zoveel miscommunicatie voorkomt. Als je jezelf en de ander begrijpt en accepteert, heb je veel meer geduld met de ander en met jezelf. Daardoor wordt de samenwerking beter en efficiënter. 

Marja pcmprocess communication model huisPCM Marja christelijk  uitvoerders pcm

Mijn missie

Mensen meer inzicht in zichzelf en anderen geven, zodat ze de ander en zichzelf beter begrijpen en accepteren.
Ik werk vanuit de overtuiging dat God ons uniek gemaakt heeft en Hij ons leven leidt. Ik zet graag mijn kwaliteiten en talenten in om Hem groot te maken. 

Opleiding en ervaring

Onderwijs en begeleiden loopt als een rode draad door mijn leven. Na de PABO heb ik een aantal jaren als leerkracht op een basisschool gewerkt. Vervolgens in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Eerst als docent, later als mentor van een Reboundvoorziening. Daarna was ik teamleider binnen het reguliere voortgezet onderwijs. Nu werk ik op het MBO, waar ik studenten lesgeef, train en begeleid. Ook heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van Voice Dialogue, Geweldloze Communicatie, Motiverende Gespreksvoering (incl. opleiding tot trainer), de Roos van Leary en Autisme.

Leerlingen en studenten die wat meer zorg nodig hebben, hadden (en hebben!)  altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik wilde meer voor hen doen dan alleen lesgeven. Daarom ben ik de opleiding Post HBO Coaching en Supervisie gaan volgen. Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding tot Trainer en Coach Process Communication gevolgd. Mijn hoofdtaak binnen Viviano is nu het geven van PCM trainingen. Dit doe ik met heel veel plezier! 

Geregistreerd PCM trainer en coach

Ik ben internationaal erkend en gecertificeerd PCM-trainer en PCM-coach.
Onze trainingen zijn erkend door Process Communication Nederland.

Geregistreerd coach en supervisor

Viviano is aangesloten bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching) De leden van de LVSC zijn deskundige begeleiders van mens en werk. Kwaliteit, scholing, kennis en onderzoek staan bij hen hoog in het vaandel. Het registratienummer als supervisor is: S12048. Het registratienummer voor coaching is: RC0380.