- Je wilt jezelf beter begrijpen
- Je wilt anderen meer begrijpen
- Je wilt positiever en efficiënter met anderen omgaan

Trainingen

De trainingen van Viviano gaan over het inzicht geven in jezelf en anderen, zodat je positiever en efficiënter met de ander omgaat (partner, familie, collega, cliënt, leerling enz). Dit zorgt voor betere samenwerking en meer resultaat. Ik maak hierbij gebruik van het Process Communication Model. 

Het Process Communication Model is ontwikkeld door klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Hij ontdekte o.a. dat je stressgedrag kunt voorspellen en ombuigen. In samenwerking met NASA ontwikkelde hij een gevalideerde vragenlijst, waaruit het Process Communication Model ontstond.
Tijdens deze training ontvang je een persoonlijk PCM persoonlijksprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheid, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. 

 

Als je bij mij een training volgt, zul je het volgende merken:

  • Persoonlijk: ik ben eerlijk en transparant. Mensen zeggen vaak over mij: ‘what you see is what you get’
  • Verantwoordelijk: wat ik beloof, dat doe ik. En dat doe ik zo goed mogelijk
  • Didactische kennis en ervaring: mijn ruime ervaring met verschillende doelgroepen, gecombineerd met een opleiding tot trainer, zorgt ervoor dat ik een groot repertoire aan didactische mogelijkheden heb
  • Direct toepasbaar: Ik vind het belangrijk dat wat je leert, je ook gelijk toe kunt passen in de praktijk. Daarom geef ik voorbeelden uit de praktijk en is er volop ruimte om te oefenen met de theorie
  • Genieten van groei: ik geniet er van als ik merk dat mensen inzichten op doen en zo weer verder groeien
 
Marja
Voorsluijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ervaringen
Deze training had ik vele jaren terug al willen hebben, dat had een hoop communicatieproblemen voorkomen of ik had er dan beter op in kunnen spelen.
Het is goed in de basis te weten hoe anderen in het leven staan en wat hun wensen en behoeften zijn. PCM helpt daarbij. Het geeft je steun om redelijk eenvoudig een inschatting te maken van het type mens tegenover je, in je team cq. werk. Graag neem ik de opgedane ervaringen mee in de praktijk van mijn leven.”
Ik denk dat ik niet alleen meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheid heb gekregen, maar ook heb leren herkennen wat mijn valkuilen zijn. Daarnaast heeft het me inzicht gegeven in mijn manier van communiceren en hoe de ander daarop reageert. Ik denk dat ik nu ook beter in staat ben om in lastige situaties op zoek te gaan naar een vorm van communicatie die wel werkt. Marja gaf de training niet alleen op een deskundige manier, maar had ook oog voor de verschillen binnen de groep. Zij kon deze verschillen mooi benoemen en benutten voor het gesprek over verschillende persoonlijkheden en de manier van communiceren die hierbij het beste past. De training was praktisch met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en interactie.

Anne Marie Boon

Gezinshuisouder

Ik vond het erg fijn om te ervaren dat de dingen die ik herkende gewoon bij mijn persoonlijkheid horen en dat dat oké is. Ik probeer mensen nu meer te beoordelen vanuit de kennis die ik opgedaan heb en dat kan mij rust geven. De PCM training heeft mij echt geholpen om anders naar mijzelf te kijken en naar de mensen waar ik mee te maken heb.