- Je wilt jezelf beter begrijpen
- Je wilt anderen meer begrijpen
- Je wilt positiever en efficiënter met anderen omgaan

Trainingen

De trainingen van Viviano gaan over het inzicht geven in jezelf en anderen, zodat je positiever en efficiënter met de ander omgaat (partner, familie, collega, cliënt, leerling enz). Dit zorgt voor betere samenwerking en meer resultaat. Ik maak hierbij gebruik van het Process Communication Model. 

Het Process Communication Model is ontwikkeld door klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Hij ontdekte o.a. dat je stressgedrag kunt voorspellen en ombuigen. In samenwerking met NASA ontwikkelde hij een gevalideerde vragenlijst, waaruit het Process Communication Model ontstond.
Tijdens deze training ontvang je een persoonlijk PCM persoonlijksprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheid, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. 

 

Als je bij mij een training volgt, zul je het volgende merken:

  • Persoonlijk: ik ben eerlijk en transparant. Mensen zeggen vaak over mij: ‘what you see is what you get’
  • Verantwoordelijk: wat ik beloof, dat doe ik. En dat doe ik zo goed mogelijk
  • Didactische kennis en ervaring: mijn ruime ervaring met verschillende doelgroepen, gecombineerd met een opleiding tot trainer, zorgt ervoor dat ik een groot repertoire aan didactische mogelijkheden heb
  • Direct toepasbaar: Ik vind het belangrijk dat wat je leert, je ook gelijk toe kunt passen in de praktijk. Daarom geef ik voorbeelden uit de praktijk en is er volop ruimte om te oefenen met de theorie
  • Genieten van groei: ik geniet er van als ik merk dat mensen inzichten op doen en zo weer verder groeien
 
Marja
Voorsluijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ervaringen
Wij werken met werknemers die van hard werken houden en niet te veel zeuren: gewoon je ding doen. Echte doeners. We hebben door het volgen van de PCM-teamtraining een open team gekregen, waardoor iedereen weet hoe een ander in elkaar zit. We hebben meer begrip en vertrouwen in elkaar gekregen. Je medewerkers hebben zelfs meer aandacht nodig dan je klanten, want zij zijn de motor van je bedrijf! Het is belangrijk dat je mensen goed in hun vel zitten: daar draait het om in het leven. Ze nemen het geleerde ook mee naar huis, waardoor ze ook beter leren begrijpen hoe ze zelf zijn maar ook hun medemens. Het zorgt voor een betere communicatie in hun omgeving. Geniet daarvan, kan ik alleen maar zeggen.

Huibert van Dijk

eigenaar van Dijk totaaltuinen

Ik denk dat ik niet alleen meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheid heb gekregen, maar ook heb leren herkennen wat mijn valkuilen zijn. Daarnaast heeft het me inzicht gegeven in mijn manier van communiceren en hoe de ander daarop reageert. Ik denk dat ik nu ook beter in staat ben om in lastige situaties op zoek te gaan naar een vorm van communicatie die wel werkt. Marja gaf de training niet alleen op een deskundige manier, maar had ook oog voor de verschillen binnen de groep. Zij kon deze verschillen mooi benoemen en benutten voor het gesprek over verschillende persoonlijkheden en de manier van communiceren die hierbij het beste past. De training was praktisch met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en interactie.

Anne Marie Boon

Gezinshuisouder

De PCM training heeft zo veel moois gebracht voor mij persoonlijk, voor ons als team en zeker ook voor de bewoners. Ik merk echt een positieve verandering. Je begrijpt elkaar beter en we kunnen nu meer de verbinding met elkaar maken. Dit komt onze samenwerking echt ten goede, we ervaren meer saamhorigheid en gedeelde verantwoordelijkheid. De pcm training en de verdieping geeft zoveel beter zelfinzicht en heeft een enorme meerwaarde in de omgang met de ander. Ik zou het echt iedereen aanraden!

Gerda van Brenk

begeleider bij Parousie

‘Ik heb met veel plezier de basis- en verdiepingstraining bij Marja gevolgd. Enthousiast en duidelijk legt ze uit hoe je met de PCM-bril naar de wereld kunt kijken. En dat levert verrassende inzichten op! Zowel over jezelf en de manier waarop je communiceert, als over anderen. En hoe je nader tot elkaar kunt komen, als het even blokkeert. Inzicht in stress en hoe je jezelf oplaadt. Zowel privé als in mijn werk heb ik met PCM een gouden instrument in handen om mezelf en anderen beter te begrijpen. Marja heeft me zo enthousiast gekregen dat ik de coachopleiding ben gaan doen om PCM ook in mijn contacten met cliënten te kunnen laten werken.’

Lucy Groen

faalangsttrainer GRIP studiebegeleiding