Je agenda: eigenlijk te vol...?

Een vol geplande agenda: wie herkent het niet? De tijd die je hebt, zo effectief mogelijk indelen. Wat levert je dit aan het einde van de week op?

In het boek 'Vereenvoudig je leven' van Bill Hybels las ik over de gevolgen van een te vol geplande agenda. Je wordt dan volgens de auteur gevangen gehouden in concrete zaken. Vergaderingen en afspraken kleuren je leven. Tijd en aandacht voor abstractere dingen als: wie je (aan het worden) bent, je relaties met familie en vrienden, je verbondenheid met God, zijn onvoldoende te vinden. Je agenda zit toch al zo vol.
Het gevaar bestaat dat de dingen waar je het meest om geeft op de achtergrond raken.

Hoe zou je het vinden: meer ruimte in je agenda? Hieronder lees je wat je dan kunt doen.
 

Het heft in eigen hand

Een te druk leven. Overkomt dit ons en zijn we slachtoffer van onze volle agenda?
Wat zou er veranderen als jij verantwoordelijkheid neemt voor de invulling van jouw agenda? Een invulling die je helpt om de werkelijke prioriteiten in je leven ruimte te geven?

Hoe zou het zijn als je je agenda kunt veranderen in een machtig middel om je te helpen de werkelijke prioriteiten in je leven ruimte te geven?  

 

Twintig dagen of betekenisvol leven? 

Waar ligt jouw focus? Het gevaar bestaat dat we bezig zijn met de vraag: wat wil ik de komende twintig dagen gedaan krijgen? Vervolgens plannen we dit en gaan we daarna weer naar de volgende korte termijn-zaken. 

Ik nodig je uit om na te denken over de vraag: Wat is voor mij betekenisvol leven? Met jouw antwoord op deze vraag ontdek je op welke manier jouw agenda hierin een rol speelt. Is het een to-do list of gericht op betekenisvol leven?

In bovengenoemd boek schrijft Bill Hybels over zijn besluit om zijn agenda niet meer te laten bepalen door zakelijke prioriteiten. Zo schreef hij per week bij een aantal avonden in zijn agenda: THUIS. Hij maakte dat woord even belangrijk als belangrijke vergaderingen voor zijn werk. Het heeft zijn leven en het leven van zijn gezin blijvend veranderd! 

Naar het overzicht

 
Joke Nobel

Soms moet je alles
opzij leggen en gewoon
eerst even voor jezelf zorgen

Joke Nobel

Contextueel Hulpverlener

Marja Voorsluijs

Als je jezelf en de ander begrijpt en accepteert, heb je veel meer geduld met de ander én met jezelf

Marja Voorsluijs

Trainer en teamcoach PCM

Op de hoogte blijven?

Volg ons op instagram

© 2024 Viviano
Website door Linqq.nl