De spiegel

De lachspiegel

Een poosje geleden stond ik voor zo'n lachspiegel. Als kind kon ik daar altijd enorm van genieten. Maar ook nu had ik er dikke schik om. Dan weer ontzettende lange benen en dan weer zo breed dat ik nog niet door drie deuren heen kon. Je weet als je voor zo'n spiegel staat dat hij niet de werkelijkheid weergeeft en dat kan het heel ontspannen maken. Zo werkt dat met een lachspiegel.

De werkelijke spiegel

Als je in een echte spiegel kijkt, kun je denken dat je de werkelijkheid ziet. De vraag is of dit klopt. Wij nemen namelijk de werkelijkheid niet waar zoals hij is, maar zoals wij hem zien. 

Misschien ken je het wel. De kat die in de spiegel het beeld ziet van een leeuw. Heeft deze kat het bij het rechte eind? Nee, maar deze kat kijkt met een bepaalde overtuiging naar zichzelf, waardoor hij gelooft dat hij een leeuw ziet.

Wat denk jij over jezelf als je in de spiegel kijkt? Dat is van groot belang. Het maakt nogal verschil of je jezelf negatief of positief beoordeelt. Dat heeft invloed op je hele leven. Wat is jouw werkelijkheid?<

De figuurlijke spiegel

Ogen zijn de spiegels van de ziel... Je ogen vertellen of verhullen soms wat er diep van binnen leeft. Onze figuurlijke spiegel is minstens zo belangrijk als de letterlijke spiegel. Welke overtuiging over jezelf zit er in het diepst van je hart? Ik hoop van harte dat je met een eerlijke spiegel naar jezelf durft en kunt kijken. Dan zie je fouten en gebreken, ongetwijfeld. En daarnaast zie je je mooie kanten! Een stukje 'zijn' waarin je dagelijks mag leren en een stukje 'zijn' waarin je mag genieten van het mooie dat je ontvangen hebt.

Naar het overzicht

 
Joke Nobel

Soms moet je alles
opzij leggen en gewoon
eerst even voor jezelf zorgen

Joke Nobel

Contextueel Hulpverlener

Marja Voorsluijs

Als je jezelf en de ander begrijpt en accepteert, heb je veel meer geduld met de ander én met jezelf

Marja Voorsluijs

Trainer en teamcoach PCM

Op de hoogte blijven?

Volg ons op instagram

© 2024 Viviano
Website door Linqq.nl