Terugkomavonden PCM

Terugkomavonden PCM

Je bent enthousiast over PCM en je ervaart dat het echt werkt bij jezelf en anderen. Je herkent wellicht ook dat het toepassen van PCM in je dagelijkse leven om oefening vraagt: 'spieren trainen'.

Dat gaan we doen tijdens de terugkomavonden PCM: je krijgt een stukje herhaling van de theorie en daarna is er veel gelegenheid om te oefenen en zo je spieren te trainen. Ook is er ruimte voor je vragen. Avonden waarop je andere PCM-enthousiastelingen ontmoet. Reken maar dat je geïnspireerd naar huis gaat!

Per jaar zijn er drie terugkomavonden. Je kunt je voor alle avonden aanmelden, je kunt je ook inschrijven voor één of twee avonden.

Avond 1: Psychologische behoefte (16 maart 2022)

Voordat we effectief met anderen kunnen omgaan, moeten eerst onze eigen psychologische behoeften zijn vervuld.
Dit zorgt voor heldere, effectieve communicatie door middel van de juiste kanalen en voorkomt miscommunicatie en niet-productieve interacties.
Wanneer onze behoeften zijn vervuld, zijn we productiever en kunnen we gemakkelijker de lift nemen. 
We oefenen ook met het vervullen van de psychologische behoefte van de ander, zodat we de ander uitnodigen om uit de distress te komen. 

Avond 2: Eerste graad distress (22 juni 2022)

Er zijn drie opeenvolgende graden van miscommunicatie en daar zit altijd een vaste volgorde in. Deze avond staan we stil bij de eerste graad miscommunicatie, de ‘deur’ naar distress. Deze duurt slechts enkele seconden, treedt vele, zo niet honderden keren per dag op en dient als waarschuwingssignaal dat de stress oploopt en miscommunicatie is begonnen.

Avond 3: Tweede graad distress (9 november 2022)

Er zijn drie opeenvolgende graden van miscommunicatie en daar zit altijd een vaste
volgorde in. De tweede graad miscommunicatie doet zich voor wanneer er op waarschuwingssignalen van de eerste graad niet wordt gereageerd. De persoon zakt naar het ‘souterrain’ van distress, waar iemand gedrag vertoont van ofwel ‘Ik ben OK - Jij bent niet OK’ of ‘Ik ben niet OK - Jij bent OK’. 

Praktische informatie

Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda
Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur

Kosten: € 75,- per avond. Wanneer je je voor drie avonden aanmeldt, betaal je €200,- Deze avonden zijn vrijgesteld van BTW.

Deze avonden zijn alleen te volgen als je de basistraining PCM hebt gevolgd.

Wil je meer info: neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

Meld je hier aan voor drie avonden:

 

Meld je hier aan voor één en/of twee avonden: