Teamtraining Process Communication Model

Teamtraining Process Communication Model

Teamtraining: Leer je persoonlijkheid kennen en effectief met stress omgaan (Basistraining Process Communication Model)

Deze training zorgt voor een sterkere organisatie, meer werkplezier, waarbij ruimte is voor iedereen! 

In je team is iedereen verschillend. In theorie mooi, maar in de praktijk zijn die verschillen eerder een bron van frustratie dan een verrijking. Mensen begrijpen elkaars motieven niet en veroordelen elkaar. Hoe kun je ervoor zorgen dat je elkaar beter gaat begrijpen en dat de samenwerking verbetert?

Met de meeste collega's kun je prima door één deur, maar net bij die ene collega gaat dat helemaal niet. Je baalt van hem, omdat hij zo dominant is. Je gaat er ook flink tegenin, maar dat werkt averechts. Of je laat het juist maar gebeuren en trekt je terug: ik kan er toch niet tegenop. 

Resultaat van de training


Process Communication Model

Tijdens deze training maken we gebruik van het Process Communication Model (PCM). Het is een unieke tool om jezelf en anderen te ontcijferen. 
PCM is ontwikkeld door klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Hij ontdekte o.a. dat je stressgedrag kunt voorspellen en ombuigen. In samenwerking met NASA ontwikkelde hij een gevalideerde vragenlijst, waaruit het Process Communication Model ontstond.
Je ontvangt een persoonlijk PCM persoonlijksprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheid, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. Ieder teamlid krijgt een persoonlijk PCM persoonlijksprofiel.

Lees hier meer over het Process Communication Model

  PCM huis

Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met je team ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

Aan het eind van de training heb je: 

Kenmerkend voor de training:

Deze training is zowel fysiek als online te volgen. Neem voor meer informatie contact op met Marja Voorsluijs : marja@viviano.nl / 06-40199378