Basistraining Process Communication Model

Leer je persoonlijkheid kennen en effectief met stress omgaan 

Met de meeste collega's kun je prima door één deur, maar net bij die ene collega gaat dat helemaal niet. Je baalt van hem, omdat hij zo dominant is. Je gaat er ook flink tegenin, maar dat werkt averechts. Of je laat het juist maar gebeuren en trekt je terug: ik kan er toch niet tegenop. 

Elke keer trap je er weer in: als het wat drukker is op je werk, ga je in plaats van delegeren het werk zelf maar doen. Dan gebeurt het in ieder geval goed... Maar soms is het ook wel erg veel en kom je niet toe aan ontspanning. 

Loop je er tegenaan dat je je collega's, leerlingen, cliënten en familieleden soms of vaak niet begrijpt? Dat je geen écht contact met hen hebt? Wil je meer over hen leren? Wil je ook meer weten over jezelf en hoe jij met stress om kunt gaan? 

Dan is deze driedaagse training zeker wat voor jou!

Wat levert de PCM basistraining jou op?

Wat levert PCM training op?

Inzicht in jezelf/ begrip voor jezelf

Begrip voor de ander

Betere relaties

Beter samenwerken

Minder stress, meer verbinding

Process Communication Model

Tijdens deze training maken we gebruik van het Process Communication Model (PCM). Het is een unieke tool om jezelf en anderen beter te leren kennen. Ik werk er met veel plezier mee. En mijn klanten ook! 'Dit levert mij zoveel op, had ik dit maar veel eerder geweten…', is iets wat ik bijna dagelijks hoor.

Lees hier meer over PCM

PCM VivianoPCM onderscheidt zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben: de Gestructureerd denker, Doorzetter, Rebel, Promotor, Harmoniser en Dromer. In elk van ons staat een andere combinatie van deze zes typen centraal. Hoe deze combinatie bij jou is, wordt duidelijk na het invullen van de PCM-vragenlijst. Deze vragenlijst is de basis van het uitgebreide persoonlijkheidsprofiel. Het PCM-profiel bevat inzicht in jouw kwaliteiten, voorkeuren voor communicatie, motivatie en voorspelbare stresspatronen. Een persoonlijk actieplan met concrete suggesties is onderdeel van het profiel. Je persoonlijke PCM-profiel loopt als rode draad door de training. 

Lees hier meer over deze zes persoonlijkheidstypen

PCM is ontwikkeld door klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Hij ontdekte o.a. dat je stressgedrag kunt voorspellen en ombuigen. In samenwerking met NASA ontwikkelde hij een gevalideerde vragenlijst, waaruit het Process Communication Model ontstond.

           PCM trainer Marja Voorsluijs

Kenmerkend voor de training:

Direct inschrijven voor de PCM basistraining

Voor Mediators kunnen voor de PCM basistraining 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE- punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Praktische informatie

Deze 3-daagse training vindt plaats op basis van individuele inschrijving. Wil je deze training incompany volgen? Neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

Datum: 13 september, 20 september en 11 oktober 2024
Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda
Tijd: 9.00 uur - 16.00 uur

Kosten voor deze training: €1399,- (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag is inclusief een uitgebreid persoonlijk PCM-profiel t.w.v. €275,- , cursusmateriaal, het boek ‘Ontdek Process Communication' van Jérmôme Lefeuvre en lunch. 

PCM basistraining

13 september, 20 september en 11 oktober   9.00 uur - 16.00 uur   Gouda

Direct inschrijven

 

 

De eerstvolgende basistraining PCM is 13 september, 20 september en 11 oktober 2024

Je kunt je hier inschrijven.logo DRIESTAR-ONDERWIJSADVIES
logo Gouwe-Academie-Logo's-CMYK_Gouwe-Academie-Logo-Witte-achtergrond
Logo Driestar
Schermafbeelding 2024-04-23 222148
Logo Knikkeracademie
Logo Den Haag school
logo Beregening
Schermafbeelding 2024-04-23 221932
Logo Lucy
Logo Parousie


Wil je meer informatie of een gratis adviesgesprek?
Neem dan contact met me op.

Marja Voorsluijs

Marja Voorsluijs

Trainer en teamcoach PCM

© 2024 Viviano
Website door Linqq.nl