Basistraining PCM voor jeugd- en gezinsprofessionals

Basistraining Process Communication Model voor jeugd- en gezinsprofessionals

Inmiddels heeft een aantal jeugd- en gezinsprofessionals de basistraining PCM met veel vreugde gevolgd. Ze geven allemaal aan dat ze veel aan deze training hebben en dat de PCM-tools goed bruikbaar zijn in de praktijk met de kinderen en jongeren. Deze professionals stimuleerden me om de SKJ accreditatie aan te vragen: 'dit is een training die iedereen die met jongeren werkt, moet volgen.' Er wordt ook vaak gevraagd of de driedaagse basistraining SKJ geaccrediteerd is. Inmiddels is de aanvraag ingediend. Zodra de training geaccrediteerd is, vermeld ik het op de site. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur me dan een mailtje: marja@viviano.nl 

Met de meeste kinderen kun je prima door één deur, maar net bij dat ene kind gaat dat helemaal niet. Je baalt van hem, omdat hij zo dominant is. Je gaat er ook flink tegenin, maar dat werkt averechts. Of je laat het juist maar gebeuren en trekt je terug: ik kan er toch niet tegenop. 

Je begrijpt niets van die ene jongere. Hoe kan het dat je partner prima contact met hem heeft en het jou maar niet lukt om echt verbinding te maken? 

Loop je er tegenaan dat je je kinderen, jongeren en collega's soms of vaak niet begrijpt? Dat je geen écht contact met hen hebt? Wil je meer over hen leren? Wil je ook meer weten over jezelf en hoe jij met stress om kunt gaan? 

Dan is deze driedaagse training zeker wat voor jou! We richten ons in deze training helemaal op de doelgroep van kinderen/jongeren waarin jij werkt.

Eén van de vele voorbeelden:

Als je weet dat de jongere persoonlijkheidstype ‘harmoniser’ heeft in de basis, met communicatiekanaal zorgzaam, kun je daarop inspelen. Je opent het gesprek dan met het volgende: ‘’Hey Jack, vorige week vertelde je dat je gisteren naar de bioscoop zou gaan met Jantje. Hoe was het?’’ Dan heb ik direct aan het begin van het gesprek een lijntje met de jongeren en kan Jack daarna ook makkelijker zijn aandacht en energie bij het gesprek houden. Dit voorkomt een stresssituatie voor de jongere.

Klik hier ervaringen van deelnemers:

Het Process Communication Model:

Het Process Communication Model® (PCM) is een unieke tool waarmee mensen aan de hand van de gebruikte taal, gevoerde communicatie en geobserveerd gedrag, zichzelf en anderen kunnen begrijpen en bereiken. Met behulp van het persoonlijkheidsmodel leer je elkaars taal te begrijpen en te spreken en werk je samen aan een prettige communicatie, minder stress, betere relaties.

PCM onderscheidt zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben: de Gestructureerd denker, Doorzetter, Rebel, Promotor, Harmoniser en Dromer. En in elk van ons staat een andere combinatie van deze zes typen centraal.

Voorafgaand aan de training vul je een vragenlijst in om tot een persoonlijk PCM-profiel te komen.

Wat kun je na de training:

1. Je kijkt m.b.v. de kennis van PCM op een onderzoekende en nieuwsgierige manier naar je eigen gedrag en het effect daarvan op de jongere, op jouw stijl van leidinggeven en op de communicatie met jongeren.
2. Je observeert en herkent de communicatie-voorkeuren van de jongeren en bepaalt de beste manier om hen te benaderen.
3. Je past je communicatiestijl aan aan de jongeren op basis van wat je ziet en hoort bij de jongere en vergroot zo jouw flexibiliteit om aan te sluiten bij behoeften van de jongere.
4. Je integreert jouw inzichten en vaardigheden in je dagelijkse manier van communiceren en leidinggeven om daarmee te bouwen aan sterkere relaties.

De 4 pijlers van PCM:

PCM

  pcm marja      pcm huis

Kenmerkend voor de training:

 

Praktische informatie: 

Wil je deze training incompany volgen? Neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

In januari 2023 start de training voor gezinshuisouders. Wil je meedoen? Welkom! Neem dan contact met me op.