Basistraining Process Communication Model®

Basistraining Process Communication Model®

Langs elkaar heen praten en je onbegrepen voelen; we ervaren dat allemaal weleens. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, raken geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen?

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zo voorkom je misverstanden en stress en ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Tijdens de driedaagse training maak je kennis met het Process Communication Model. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met andere deelnemers ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

Aan het eind van de training heb je:

Die inzichten en handvatten dragen bij aan meer werkplezier, krachtiger leiderschap, minder stress, meer resultaat en minder uitval. 

De basis voor deze training is je persoonlijkheidsprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheidshuis, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. Om tot dit profiel te komen, vul je een online vragenlijst in.

Ervaringen van deelnemers: 

Praktische informatie:

Deze 3-daagse Basistraining PCM vindt plaats op basis van individuele inschrijving. Daarnaast is het mogelijk om deze training als incompany training te plannen. 

Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda
Tijd: 8.30 uur tot 15.30 uur

Kosten voor deze training: 1299 euro (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag is inclusief een uitgebreid persoonlijk PCM-profiel t.w.v. 250 euro, cursusmateriaal en lunch. 

                                                                       

Wanneer je als particulier deze training wilt volgen of werkzaam bent in het onderwijs, geldt een aangepast tarief. Neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl

Voor Mediators kunnen voor de PCM basistraining 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE- punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Studiebelasting: ongeveer 24 uur.