Basistraining Process Communication Model

Basistraining Process Communication Model

Training: Leer je persoonlijkheid kennen en effectief met stress omgaan (Basistraining Process Communication Model)

Met de meeste collega's kun je prima door één deur, maar net bij die ene collega gaat dat helemaal niet. Je baalt van hem, omdat hij zo dominant is. Je gaat er ook flink tegenin, maar dat werkt averechts. Of je laat het juist maar gebeuren en trekt je terug: ik kan er toch niet tegenop. 

Je begrijpt niets van die ene cliënt. Hoe kan het dat je collega prima contact met haar heeft en het jou maar niet lukt om echt verbinding te maken? 

Elke keer trap je er weer in: als het wat drukker is op je werk, ga je in plaats van delegeren het werk zelf maar doen. Dan gebeurt het in ieder geval goed... Maar soms is het ook wel erg veel en kom je niet toe aan ontspanning. 

Loop je er tegenaan dat je je collega's, leerlingen, cliënten en familieleden soms of vaak niet begrijpt? Dat je geen écht contact met hen hebt? Wil je meer over hen leren? Wil je ook meer weten over jezelf en hoe jij met stress om kunt gaan? 

Dan is deze driedaagse training zeker wat voor jou!

Resultaat van de training

Process Communication Model

Tijdens deze training maken we gebruik van het Process Communication Model (PCM). Het is een unieke tool om jezelf en anderen te ontcijferen. 
PCM is ontwikkeld door klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Hij ontdekte o.a. dat je stressgedrag kunt voorspellen en ombuigen. In samenwerking met NASA ontwikkelde hij een gevalideerde vragenlijst, waaruit het Process Communication Model ontstond.
Je ontvangt een persoonlijk PCM persoonlijksprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheid, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. Dit profiel loopt als rode draad door de training.

Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met andere deelnemers ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

PCM kerk 

Aan het eind van de training heb je: 

Kenmerkend voor de training:

Direct inschrijven

Voor Mediators kunnen voor de PCM basistraining 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE- punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Praktische informatie: 

Deze 3-daagse training vindt plaats op basis van individuele inschrijving. Wil je deze training incompany volgen? Neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

Datum: 13 mei, 20 mei en 17 juni
Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda
Tijd: 8.30 uur tot 15.30 uur

Kosten voor deze training: 1299 euro (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag is inclusief een uitgebreid persoonlijk PCM-profiel t.w.v. 250 euro, cursusmateriaal, het boek ‘Ontdek Process Communication' van Jérmôme Lefeuvre en lunch. 

3-daagse basistraining Process Communication Model

13 mei, 20 mei en 17 juni   8.30   Gouda

Direct inschrijven

3-daagse basistraining Process Communication Model

29 september, 6 oktober en 3 november   08.30-15.30 uur   Gouda

Direct inschrijven