Overzicht trainingen

Overzicht trainingen

Driedaagse basistraining Process Communication Model®

Langs elkaar heen praten en je onbegrepen voelen; we ervaren dat allemaal weleens. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, raken geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen?

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zo voorkom je misverstanden en stress en ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Tijdens de driedaagse training maak je kennis met het Process Communication Model. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met andere deelnemers ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

Lees hier meer over de basistraining PCM. 

Verdiepingstraining 'Conflicthantering en stressmanagament'

Deze 2-daagse training is een vervolg op de 3-daagse PCM Basistraining en richt zich op het verder verdiepen en uitbreiden van de vaardigheden contact maken, motiveren en oplossen van conflicten.

Wat houdt de training 'Conflicthantering en stressmanagement' in?

Lees hier meer over de PCM verdiepingstraining.

Teamtraining

Langs elkaar heen praten en je onbegrepen voelen; we ervaren dat allemaal weleens. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, raken geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen? Het Process Communication Model helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Iedereen zit namelijk anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Jouw boodschap komt beter over wanneer je loskomt van jouw communicatievoorkeuren en aansluiting zoekt bij die van de ander. Zo ontstaat erkenning, begrip en dynamiek. En bereik je samen zoveel meer.

Voor een teamtraining gebruik ik het Process Communication Model als hulpmiddel. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden voor de inhoud van een teamtraining. Graag stem ik met u af wat u wilt bereiken met de teamtraining en welke mogelijkheden er zijn. 

Lees hier meer over de teamtraining.

Neem voor meer informatie contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

Voor schoolleiders: vierdaagse leiderschapstraining

Hoe bereik je de mensen uit je team écht? Hoe creëer en houd je een gemotiveerd team? Hoe veerkrachtig ben je als leider om datgene van jezelf in te zetten wat nodig is om verder te komen met de mensen uit je team? Wat geeft jou energie en plezier in je werk? Wat heb  jij nodig bij (complexe) besluitvormingstrajecten en hoe sta jijzelf in zo’n proces?

Met de PCM leiderschapstraining krijg je inzicht in:

  • Jouw eigen gedrag
  • Het gedrag van anderen
  • De oorzaak van conflicten en miscommunicatie en hoe je dit effectief kunt beïnvloeden
  • Het snel en praktisch realiseren van effectieve communicatie en stressreductie

Viviano bundelt de bewezen formules van de Process Communication basistraining en de training Conflictmanagement & motivatie in een vierdaagse leiderschapstraining voor schoolleiders.

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en bij anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Je vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen. Zo ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Lees hier meer over de leiderschapstraining.

Neem voor meer informatie contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378