Kerntalenten

 

“Als je de kerntalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn.” Danielle Krekels (ontdekker van de kerntalenten-methode)

Mis je de flow in je werk? Vraag je je af of de baan die je hebt (nog) wel bij je past? Zoek je ander werk, maar weet je niet wat?  

Dan helpt een kerntalentenanalyse je zeker verder!

Op grond van wat jij vroeger als kind deed en waar je mee speelde, maak ik je duidelijk wie jij bent en wat jou energie geeft en kost. Ik maak hierbij gebruik van de kerntalenten-methode van Coretalents. Het is een methode waarbij we uitgaan van 23 kerntalenten. Elk van deze kerntalenten heb je sterk, half of klein. Het gaat bijvoorbeeld om kerntalenten op het gebied van creativiteit, teamplay, leiderschap enz.

Het gaat bij een kerntalentenanalyse over: je aard (de 'aard van het beestje') + je potentieel + je intrinsieke motivatie. Een waardevol instrument dat je telkens kunt gebruiken op kruispunten in je leven! Het levert je levenslang inzicht op in wat bij jou past! Na een kerntalentenanalyse weet je van wat voor soort werk/taken je energie krijgt en wat absoluut niet bij je past.

Als christen wil ik graag mijn talenten inzetten tot eer van mijn Schepper. Daarom vind ik deze methode ook extra waardevol: je komt er achter wat God in je gelegd heeft. Hoe mooi om (meer) te leven, zoals God jou bedoeld heeft!

Hoe werkt een kerntalentenanalyse?

1. Intake: We hebben een intake waarin we kennismaken met elkaar en we het doel vaststellen waarom je een kerntalentenanalyse wilt.

2 Online vragenlijst: Vooraf vul je een online vragenlijst in met vragen waar je als kind mee speelde en wat je graag deed als kind. Misschien denk je: 'ja maar, ik weet echt niet meer wat ik vroeger als kind deed!' Heel herkenbaar: dat hoor ik veel vaker. En iedereen zegt na het invullen van de vragenlijst dat er allemaal herinneringen boven kwamen van wat ze vroeger deden! 

3. Bespreken vragenlijstSamen met jou neem ik je antwoorden door om helder te krijgen wat je deed als kind, zodat ik ook weet wat je bedoelt met een bepaald spel enz. Dit is altijd een leuk en ontspannen gesprek, omdat het gaat over wat jij als kind leuk vond! 

4. AnalyseTijdens deze analyse gaat het over jou als volwassene. Je krijgt een terugkoppeling van de unieke samenstelling van jouw kerntalenten. Waar krijg jij energie van? Wat kost jou energie? Hoe werken de kerntalenten bij jou op elkaar in? 

5. Verslag: je krijgt een verslag toegestuurd waarin de unieke samenstelling van jouw kerntalenten uitgewerkt staan. 

6. Coaching: afhankelijk van je behoefte is het mogelijk om een aantal coachingsgesprekken te plannen, zodat je ook handvatten krijgt om met je kerntalenten-analyse aan de slag te gaan. 

Kerntalenten christelijk Gouda

Ik bied verschillende pakketten aan, afhankelijk van jouw behoefte: wil je alleen de basis of wil je ook een veel uitgebreider verslag? Wil je een paar gesprekken erbij enz.? Er is veel mogelijk!

De genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW en gelden als je zakelijk betaalt.
Wanneer je als particulier een kerntalentenanalyse wilt, gelden er aangepaste tarieven. Neem dan contact met me op. 

KLIK HIER: OP 4 OKTOBER EEN GRATIS ONLINE INFORMATIEAVOND

Gebruik de kerntalentenanalyse als ideale basis en als kompas bij elke keuze.

De methode mag alleen gebruikt worden door erkende Coretalents-analisten. Ik ben een erkend Coretalents-analyst en heb mijn diploma gehaald bij Danielle Krekels van Coretalents. 

Danielle Krekels: 'Onze wetenschappelijk gevalideerde Coretalents-methode brengt eenmalig de unieke kerntalenten in kaart en biedt een betrouwbaar kompas waarmee je levens- en loopbaanlang positieve keuzes maakt. Na 15 jaar wereldwijde ontwikkeling, lanceerden we in 2005 de Coretalents-methode. We ontdekten dat iedereen een unieke combinatie van 23 kerntalenten heeft. Onze methode gaat via de kindertijd terug naar die unieke kerntalenten en onze ware kern.
Anders dan andere methodes, brengt de onze jouw karakter, ontwikkelingspotentieel en motivatie in kaart. Een Coretalents-profiel is bovendien een levenslang instrument om de juiste keuzes te blijven maken.' 

 

De genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW en gelden als je zakelijk betaalt.
Wanneer je als particulier een kerntalentenanalyse wilt, gelden er aangepaste tarieven. Neem dan contact met me op.

Gebruik deze kerntalentenanalyse als ideale basis en als kompas bij elke keuze.

Wat kun je van mij verwachten?

  • Een betrokken en enthousiast persoon
  • Veel positiviteit en humor
  • Een gedegen analyse
  • Indien nodig: een liefdevolle confronterende spiegel wanneer je ook voor coaching kiest
 
Marja
Voorsluijs
Ervaringen
In de kerntalentenanalyse ging ik met Marja terug naar mijn kindertijd. Wat deed ik toen eigenlijk graag? Het is interessant om in gesprek terug te gaan naar die tijd en het opnieuw te beleven. Mijn kerntalenten die uit de analyse kwamen, geven aan wie ik ben en wie ik was als kind. Het is interessant dat dat zo naar voren komt, uit een gesprek over vroeger. Momenteel gebruik ik mijn kerntalenten om goed na te gaan of ik ze allemaal inzet. Marja heeft mij geleerd dat ik de meeste energie krijg als ik 'mijn sterke eieren' grotendeels op mijn werk en waar nodig ook thuis kan inzetten.

Kimberly Monster

leerkracht basisonderwijs

Als ‘proefpersoon’ heb ik ervaren, hoe leuk en leerzaam het is om met je kerntalenten bezig te zijn. De werkwijze om te ontdekken welke kerntalenten je hebt en de inzet hiervan, voert terug naar je kindertijd. Wat een ervaring. Door de juiste vragen van Marja komen veel herinneringen terug uit het verleden. Dit is de basis van je eigen kerntalentenanalyse. Door de scherpe analyse van Marja weet ik nu wat mijn sterke kerntalenten en zelfs mijn verborgen kerntalenten zijn. Herkennen en inzetten van je kerntalenten: daar krijg je energie van. Niet onbelangrijk is dat, je energievreters ook duidelijk gemaakt worden in de analyse. Dit is zeker van belang om als persoon in balans te blijven. Ik beveel de kerntalentenanalyse zeker aan!

Janneke Guichelaar

Financieel en administratief medewerker

Marja, het was top! Op een positieve en leuke manier heb je mij kennis laten maken met mijn kerntalenten! Het bizarre vond ik om na drie uur te weten te komen wat mijn kerntalenten zijn en op welke manier ik deze in kan zetten. En alles klopt nog ook! Bedankt dat je tijdens het gesprek zo geïnteresseerd in me was en op een positieve manier het gesprek aanging. Hierdoor voelde de sfeer goed.

Eline Linge

student Social Work

Op zoek naar je kerntalenten… talenten die je meedraagt, al uitgediept of vergeten bent. Nieuwsgierig nam ik deel aan de kerntalentenanalyse waarbij activiteiten uit je jeugd een voorspeller zijn van talenten die aanwezig zijn in je basis. Tijdens de gesprekken en het afnemen van de vragenlijst kwamen oude, soms vergeten of weggestopte herinneringen boven. Regelmatig bedacht ik… had ik dit maar eerder ontdekt. Een echte aanrader!

Marian Klein

Opleidingsmanager Welzijn Hoornbeeck College Gouda

Een mooie manier om vanuit de spelvoorkeuren uit mijn jeugd te kijken naar wat mijn kerntalenten zijn. Geeft me bevestiging in de keuzes die ik gemaakt heb en richting voor te nemen stappen! Marja legt alles heel zorgvuldig uit en maakt direct de link naar mijn praktijk. Heel helder en praktisch.

Edith Doosje

ondernemer & trainer