Ervaringen deelnemers PCM training

PCM – een middel die me zou kunnen helpen in de communicatie. Ik was benieuwd én al snel overtuigd. Hoe dat kwam? Tijdens de basistraining PCM ontdekte ik dat dit middel op heel veel momenten van betekenis is in relatie én communicatie met de ander. Ik ben ik en jij bent jij… dat mag blijven staan. Wie ik ben… dat kleurt mijn manier van communiceren. Wie jij bent dat hoor ik ook in jouw manier van communiceren. Klinkt best ingewikkeld hè, maar dat valt mee. Tenminste… als je de basiscursus volgt waardoor je (nog) meer leert over alles wat op onze communicatie van invloed is. Het heeft mij geholpen om onder de inspirerende en enthousiasmerende  leiding van Marja het PCM-model toe te passen in het leven van elke dag.

PCM geeft mij inzicht in de verschillen die er zijn in mensen. Mooi om te zien hoe uniek iedereen is. Het geeft mij ook handvatten om op anderen te reageren. (Eline van de Waal)
 
Het is goed in de basis te weten hoe anderen in het leven staan en wat hun wensen en behoeften zijn. PCM helpt daarbij. Het geeft je steun om redelijk eenvoudig een inschatting te maken van het type mens tegenover je, in je team cq. werk. Graag neem ik de opgedane ervaringen mee in de praktijk van mijn leven. (Dirk)
 
Ik vond het mooi dat Marja zo vol was over PCM en iedereen toewenst om de training te doen. Omdat het verschil maakt in mijn zienswijze ten aanzien van het communiceren. Ik begrijp waarom ze er zo enthousiast over is. (Wim)
 
Ik vond het erg fijn om te ervaren dat de dingen die ik herkende gewoon bij mijn persoonlijkheid horen en dat dat oké is. Ik probeer mensen nu meer te beoordelen vanuit de kennis die ik opgedaan heb en dat kan mij rust geven. De PCM training heeft mij echt geholpen om anders naar mijzelf te kijken en naar de mensen waar ik mee te maken heb. 
 
PCM heeft mij inzicht gegeven in mijn zijn. Ooit zei ik: 'Had ik maar een gebruiksaanwijzing van mijzelf'. Ik kan zeggen dat ik nu een stukje op weg ben geholpen. Bedankt! 
 
Een goede training waarin je bewust gemaakt wordt welk persoon je bent, wat je kwaliteiten daarbij zijn en welke valkuilen er zijn. Je leert ook hoe je dat weer op kan pakken en daardoor weer oké bent voor jezelf en de ander ook als oké kunt zien! Dus dat je mag zijn wie je bent!  
 
De PCM training is een duidelijk en praktisch, direct te gebruiken communicatiemiddel! Het heeft mij handvatten gegeven om de ander en mezelf beter te begrijpen. Voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, vind ik het ook echt een fantastisch hulpmiddel om kinderen tegemoet te komen in hun behoeften!
 

Fotos los 3

Trainingen