Begeleiding

Begeleiding

coaching Contextuele hulpverlening

EMDR-behandeling Supervisie  

WAT ZEGGEN ANDEREN Tarieven

 

Coaching

Eigenlijk heb je best wel wat vragen over jouw leven en hoe je op een goede of betere manier met dingen om kunt gaan. Maar om daar nu hulp voor te zoeken, lijkt een stap te ver. Dan is coaching iets voor jou. We bespreken samen waar je tegenaan loopt en zoeken naar de juiste oplossing voor jou. 

Of misschien wil je een stukje verdieping? Ontdekken wie je bent, je positieve en sterke kanten meer ontdekken, of juist leren van je valkuilen. Jezelf beter leren kennen geeft rust, vrijheid en betere relaties met anderen. We gaan op een praktische manier aan de slag. 

In onze praktijk coachen we mensen met:

 • die geconfronteerd worden met zorgen rondom het coronavirus als angst, eenzaamheid, rouwverwerking
 • met een (bijna) burn-out
 • die kampen met een negatief zelfbeeld
 • die een partner hebben met autisme
 • die in relaties vastlopen
 • die vragen hebben op geloofsgebied
 • die niet weten welke stap ze moeten zetten om een situatie te verbeteren

Ook jij bent welkom! Bel of mail gerust als je wilt bespreken waar jij tegenaan loopt en wat wij voor je kunnen betekenen. 

(Contextuele) hulpverlening

In deze vorm van hulpverlening heb je de mogelijkheid om samen met mij te gaan kijken naar je wortels. Waar kom ik vandaan, hoe ben ik geworden wie ik nu ben en wie ben ik nu eigenlijk als ik dicht bij mezelf blijf en mezelf niet toets aan de maatstaven van anderen. Al zoekend naar antwoorden op deze vragen, kunnen we gaan bouwen aan jouw positieve zelfbeeld, een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positieve kijk op je ontwikkeling. Je verleden, heden en toekomst met alle butsen en beuken en alle mooie dingen hebben je gevormd. We gaan kijken hoe je hier inhoud aan kunt geven, zodat je jezelf kunt zijn als compleet mens. Onze gesprekken kenmerken zich door respect voor zowel jou als aanwezige, maar ook voor de niet-aanwezige personen tijdens ons gesprek.

Soms kom je samen met je partner, vriendin, familielid of iemand anders ergens niet uit. Je kunt op zoek zijn naar het waarom, maar ook naar de oplossing. Jullie zijn indien gewenst ook samen welkom op gesprek. Samen ontdekken we hoe jullie de verbinding op een goede manier vorm kunnen geven. 

In onze praktijk bieden we hulpverlening aan mensen:

 • die te maken hebben met rouw
 • met een verleden van misbruik
 • die een of meerdere trauma's in hun leven meegemaakt hebben
 • met een burn-out
 • die vastlopen in relaties
 • die een partner hebben met autisme

 

EMDR-behandeling

In onze praktijk kunnen we je ook helpen door middel van EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een methode die je helpt om een trauma te verwerken. Uit onderzoek blijkt dat deze methode werkt.

EMDR richt zich op oogbewegingen. Tijdens een EMDR behandeling roep je een beeld van het trauma op. Hierdoor komt de herinnering in je korte termijn geheugen. Het korte termijn geheugen noemen we ook wel het werkgeheugen. Ondertussen stimuleren we de activiteit tussen je beide hersenhelften door je te vragen de vingerbewegingen te volgen die we voor je ogen heen en weer laten gaan.

Doordat je je moet focussen op de bewegende vingers en de traumatische gebeurtenis tegelijk, moet het kortetermijngeheugen veel informatie verwerken. Het is zelfs zoveel informatie, dat de traumatische gebeurtenis steeds meer vervaagt en zijn emotionele lading verliest. Hierdoor ben je vaak in staat om anders over die gebeurtenis te denken. Je voelt je steeds minder angstig en somber. Het kan zijn dat er meerdere EMDR-behandelingen nodig om de klachten die je ervaart te verminderen, maar het kan ook dat je na één sessie al ervaart dat het trauma niet meer voelt als een trauma. 

Sommige mensen zijn bang dat ze na een sessie niet meer weten hoe de gebeurtenis was. Dat is niet zo. Wel is de traumatische lading, waardoor het je leven beheerst, van je afgevallen.

Supervisie

Supervisie is een methode om door werkervaringen te leren over jezelf. Wat maakt dat je de dingen doet die je doet? Wil je dat wel? Wat zou je anders willen? Wat wil je behouden? Het leren reflecteren speelt hierin een belangrijke rol. Supervisie heeft in tegenstelling met coaching vaak een open doelstelling.

Een individueel traject bestaat uit minimaal tien bijeenkomsten van een uur. Bij groepssupervisie gaat het om vijftien bijeenkomsten van ruim twee uur.

Marja is geregistreerd supervisor en aangesloten bij de LVSC.

Wat zeggen anderen?

Tijdens een thema-avond van Viviano ben ik in contact gekomen met Joke. Destijds had ik onder andere last van depressieve gevoelens. Inmiddels heb ik al een aantal gesprekken met Joke gehad. Ik ervaar die gesprekken als waardevol. In de huiskamer met een kop thee luistert ze naar mijn verhaal en door middel van prikkelende vragen, fijne, eerlijke feedback geeft ze sturing aan het gesprek, waardoor ik met een ander gevoel naar huis ga. Heel waardevol vind ik ook dat ik met Joke ook over geloofszaken kan spreken. Eerlijk, oprecht, direct, humor, beeldend.. zomaar wat woorden die Joke typeren. (Eline)

Een gesprek aanvragen bij iemand vraagt om moed. Daar kun je tegenop zien. Ik kan zeggen dat je bij Joke minder moed nodig hebt:-). Joke is namelijk laagdrempelig. En als je eenmaal die drempel over bent, dan vind je iemand die: professioneel betrokken is, ernst met humor weet te combineren, in liefde kan confronteren, de ander op het oog heeft, met geduld een duw in de goede richting kan geven, zich voor 100% in zal zetten om de ander te zien (gaan) leven! (Carola)

Via een vriendin kwam ik bij Joke terecht toen ik flink opgebrand was. Ik vond het best lastig om naar een coach te stappen, omdat ik geen idee had waar ik het over zou moeten hebben. Het was een chaos in mijn hoofd en ik was zó moe! Maar al na het eerste gesprek voelde ik dat deze coaching goed voor me was. Ik heb door alle gesprekken heen weer een heldere blik op mijn leven gekregen en mezelf weer terug gevonden. De PCM-training met Marja was een supermooie aanvulling op de coaching. Het heeft nog meer helderheid gebracht voor mezelf, maar ook in de omgang met mensen om me heen. Héél waardevol en een echte aanrader! (Anne Marie)

Ik ben een traject in gegaan bij Joke met EMDR-behandeling. Wat zag ik er tegenop, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Het trauma waar ik zo dikwijls mee geconfronteerd werd is weg. Ik herinner me prima de gebeurtenis, maar dat verschrikkelijke heftige is verdwenen. Ik durf nu gewoon weer naar deze situatie te kijken. Zo bijzonder blij dat ik het gedaan heb! Joke begeleidt je ontzettend goed in dit moeilijke proces. (N.N.)

Tarieven begeleiding:

Particulieren € 85,00 per uur incl. btw.                                                               
Echtparen/twee gezinsleden € 95,00 per uur incl. btw.
Familiegesprekken € 150,00 per uur incl. btw.

In bijzondere omstandigheden is een gereduceerd tarief mogelijk.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte) van de coaching of hulpverlening. Neem contact op met je zorgverzekeraar over de mogelijkheden. Ook is het soms mogelijk dat de diaconie de kosten voor haar rekening neemt.

Zakelijk tarief: op aanvraag