Training

Zicht op je innerlijke accu met behulp van het Process Communication Model (online workshop)

Workshop
Datum: 29 maart, 12 april
Tijd: 19.45 uur tot 21.15 uur
Locatie: Online

Drie online workshops over het onderwerp ‘werk aan meer zelfinzicht en zelfmanagement’
- Workshop 1: Zicht op je kwaliteiten en uitdagingen m.b.v. het kernkwadrant (inschrijven niet meer mogelijk)
- Workshop 2: Zicht op je ikken in de bus m.b.v. Voice Dialogue (29 maart)
- Workshop 3: Zicht op je innerlijke accu m.b.v. het Process Communication Model (13 april)

Je kunt de workshops in willekeurige volgorde volgen. Ze staan alle drie op zichzelf, dus je inschrijven voor één workshop is ook mogelijk. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier.

Gratis boek bij het volgen van 3 workshops
Wanneer je je inschrijft voor 3 workshops, krijg je gratis het boek 'Ontdek Process Communication' van Jérôme Lefeuvre toegestuurd. In dit boek ontdek je een verbazingwekkend effectief hulpmiddel bij communicatie, en een krachtig model om het gedrag van jezelf en anderen beter te begrijpen.

Praktische informatie
Voor deze online workshops maken we gebruik van Zoom. Je kunt mij en de andere deelnemers horen en zien en er is volop gelegenheid voor interactie.Je krijgt een paar dagen van tevoren een link om deel te nemen toegestuurd.
Kosten: €52,50 (voor drie avonden). De kosten voor één workshop zijn €17,50.
Tijd: 19.45 uur tot 21.15 uur. 
Locatie: waar je maar wilt! 

Direct inschrijven

Workshop 3: Zicht op je innerlijke accu m.b.v. het Process Communication Model (12 april)

Je weet (meestal) best goed wat je nodig hebt om op te laden. Vaak lukt dat ook wel, maar je merkt ook dat het soms gewoon niet lukt.  In deze (corona)tijd vind je het misschien ook wat lastiger.

Vind je het interessant om meer te leren over jezelf en sta je open voor handvatten om goed voor jezelf te blijven zorgen? Doe dan mee met deze workshop!

Het Process Communication Model gaat ervan uit dat er als het ware acht stopcontacten zijn om je interne batterij op te laden. Die stopcontacten noemen we psychologische behoeften. Afhankelijk van je persoonlijkheid laad je van het vervullen van de ene psychologische behoefte meer op dan van de ander.

In deze workshop ontdek je de acht psychologische behoeften die er zijn volgens het Process Communication Model van Taibi Kahler en welke voor jou het belangrijkst is. Ook ontdek je hoe je deze behoefte kunt vervullen in jouw situatie. Zodat je het morgen direct in de praktijk kunt brengen en zo met meer veerkracht in het leven kunt staan.

Direct inschrijven

Workshop 1: Zicht op je kwaliteiten en uitdagingen m.b.v. het kernkwadrant (inschrijven niet meer mogelijk)
‘Ja, ik weet heel goed wat ik irritant vind aan een ander. Bloedirritant! Maar zegt dit iets over mezelf? Kan ik zo echt ontdekken wat mijn kwaliteit is?!”

Ja, dat kan!

We gaan aan de slag met het kernkwadrant van Daniël Ofman. We beginnen met wat je irritant vindt bij de ander. Na wat gepuzzel kom je uit bij een aantal kwaliteiten van jou. Vervolgens sta je ook stil bij de valkuilen en uitdagingen die daarbij horen. Je komt er ook achter wat de kwaliteit is van de persoon bij wie je iets irritant vindt. Reken maar dat je ook met meer mildheid naar die ander gaat kijken!

Wil je meer leren over jezelf en ben je benieuwd naar jouw kwaliteiten en uitdagingen? Ben je benieuwd wat je kunt met het kernkwadrant? Wil je leren hoe je je kwaliteiten meer in kunt zetten? Dan is deze workshop wat voor jou!

In deze workshop ontdek je een paar van jouw kwaliteiten, je valkuilen en de uitdagingen die daarbij horen. Ook leer je hoe je deze kwaliteiten en uitdagingen meer in kunt zetten. Je komt er achter wat de kwaliteit is van de ander, van wie je bepaald gedrag soms (of vaak) irritant vindt. Het levert vaak verrassende inzichten op.

Na een algemene uitleg over het kernkwadrant ga je in een groepje aan de slag met het maken van je eigen kernkwadrant. Uiteraard denk ik met je mee!

Je verlaat deze workshop met nieuwe inzichten over jezelf en praktische tips die je meteen kunt toepassen. Je kijkt met andere ogen naar jezelf en naar de ander!

Direct inschrijven

Workshop 2: Zicht op je ikken in de bus m.b.v. Voice Dialogue (29 maart)
Stel, we vergelijken je persoonlijkheid met een bus vol ikken. Je verschillende ikken zijn de passagiers en jijzelf zit als chauffeur aan het stuur. Je ikken willen echter niet allemaal dezelfde richting op en hebben uiteenlopende ideeën over hoe de bus bestuurd moet worden. Zo wenst je Perfectionist dat jij uitmuntend rijdt, je Pleaser wil dat iedereen het naar zijn zin heeft en je Pusher wil zo snel mogelijk doorcrossen naar de plek van bestemming. Als deze passagiers af en toe iets van hun wensen aan jou, de chauffeur, kenbaar maken, is het nog te overzien. Zij duwen je echter geregeld opzij en nemen zelf het stuur in handen. Je keuzevrijheid wordt daardoor onmiddellijk beperkt. (uit: Ik ken mijn ikken van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn)

Vind je het interessant om meer te leren over jezelf en je ikken in de bus? En wil je leren hoe je hiermee omgaat? Mis deze workshop dan niet! 

Je ontdekt in de workshop een aantal van jouw ikken. Je komt er achter welke kanten van jezelf het meest achter het stuur zitten en zo de leiding hebben in je leven. Je ontdekt ook welke kanten van jezelf meer aandacht verdienen en wat dit jou in het dagelijks leven op kan leveren als zij soms (of vaak) achter het stuur komen. Je krijgt handvatten om de ikken in jouw bus te managen. 

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar,
Ik heb inmiddels al een aardig reservoir,
En als men vraagt: ‘Hé, welke ik is eigenlijk waar?’
‘Ik’, ‘ik, ‘ik’ roepen mijn ikken dan door elkaar.
En dan zwaai ik met mijn voorzittershamer
Verzoek om stilte in mijn bovenkamer
En dan geef ik met een vorstelijk gebaar
Het woord aan mijn ik van 9 jaar.

Herry Jekker

 

Deze training is al gestart, je kunt niet meer inschrijven.
Kijk in de agenda voor beschikbare data.

« terug naar het overzicht