Training

Voor schoolleiders: de vierdaagse PCM leiderschapstraining

Training
Datum: 24 september, 25 september, 30 oktober, 26 oktober
Tijd: 09.30-16.30 uur
Locatie: Lekkerkerk

Voor schoolleiders: de vierdaagse PCM leiderschapstraining

Hoe bereik je de mensen uit je team écht? Hoe creëer en houd je een gemotiveerd team? Hoe veerkrachtig ben je als leider om datgene van jezelf in te zetten wat nodig is om verder te komen met de mensen uit je team? Wat geeft jou energie en plezier in je werk? Wat heb  jij nodig bij (complexe) besluitvormingstrajecten en hoe sta jijzelf in zo’n proces?

Met de PCM leiderschapstraining krijg je inzicht in:

 • Jouw eigen gedrag
 • Het gedrag van anderen
 • De oorzaak van conflicten en miscommunicatie en hoe je dit effectief kunt beïnvloeden
 • Het snel en praktisch realiseren van effectieve communicatie en stressreductie

Viviano bundelt de bewezen formules van de Process Communication basistraining en de training Conflictmanagement & motivatie in een vierdaagse leiderschapstraining voor schoolleiders.

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en bij anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Je vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen. Zo ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

De basis voor deze training is een PCM-persoonlijkheidsprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheidshuis, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. Om tot dit profiel te komen, vul je voorafgaand aan de training een online vragenlijst in. Dit profiel loopt als rode draad door de training.

'De manier waarop we iets zeggen is belangrijker dan wat we zeggen'

Aan het eind van de training heb je:

 • Kennis van de logica en structuur van de basis concepten van het Process Communication Model;
 • Kennis en begrip van jouw eigen communicatie profiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen;
 • De vaardigheid om andere persoonlijkheidstypes te herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aan te passen voor direct resultaat;
 • De vaardigheid om beter aan te sluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties te bouwen om daarmee een positieve impuls te geven aan jouw relaties en resultaten;
 • Concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om de relatie weer te herstellen.

Die inzichten en handvatten dragen bij aan meer werkplezier, krachtiger leiderschap, minder stress, meer resultaat en minder uitval. 

Voor wie?

De training is bedoeld voor schoolleiders, bouw- en locatiecoördinatoren en iedereen die leiding geeft aan een schoolteam en meer uit zichzelf en het team wil halen.

Praktische informatie:

Deze 4-daagse leiderschapstraining PCM vindt plaats op basis van individuele inschrijving. Daarnaast is het mogelijk om deze training als incompany training te plannen. 

 • Data: 24 september, 25 september, 30 oktober, 26 november 2020
 • Locatie: De Vrijheid, Opperduit 14 in Lekkerkerk (vlakbij Gouda en Rotterdam) I.v.m. de coronamaatregelen is het mogelijk dat het een andere locatie wordt in de buurt van Gouda. 
 • Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur
 • Kosten voor deze training: 1499 euro (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag is inclusief een uitgebreid persoonlijk PCM-profiel t.w.v. 250 euro, cursusmateriaal en lunch. 

                                                                         

   

De training is geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO. Klik hier voor meer informatie over PCM.

Voor meer informatie of vragen: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378

 

 

Deze training is al gestart, je kunt niet meer inschrijven.
Kijk in de agenda voor beschikbare data.

« terug naar het overzicht