Training

3-daagse basistraining Process Communication Model

Training
Datum: 18 maart, 26 maart en 9 april
Tijd: 08.30 - 15.30
Locatie: Gouda

Langs elkaar heen praten en je onbegrepen voelen; we ervaren dat allemaal weleens. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder, worden moe, raken geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen?

Het Process Communication Model® helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zo voorkom je misverstanden en stress en ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Tijdens de driedaagse training maak je kennis met het Process Communication Model®. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je leert de waarde van het model kennen in lastige situaties op communicatie- en samenwerkingsgebied. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Samen met andere deelnemers ontdek je waar jouw kracht ligt en hoe je nog makkelijker contact kunt leggen, ook met degenen waar je nu moeite mee hebt. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.

Aan het eind van de training heb je:

  • Kennis van de logica en structuur van de basis concepten van het Process Communication Model®;
  • Kennis en begrip van jouw eigen communicatie profiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen;
  • Concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om de relatie weer te herstellen;
  • De vaardigheid om andere persoonlijkheid types te herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aan te passen voor direct resultaat;
  • De vaardigheid om beter aan te sluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties te bouwen om daarmee een positieve impuls te geven aan jouw relaties en resultaten.

Die inzichten en handvatten dragen bij aan meer werkplezier, krachtiger leiderschap, minder stress, meer resultaat en minder uitval. 

De basis voor deze training is je persoonlijkheidsprofiel. Dit geeft een gedetailleerde beschrijving van je persoonlijkheidshuis, kwaliteiten, communicatiestijlen en stresspatronen. Om tot dit profiel te komen, vul je een online vragenlijst in.

Ervaringen van deelnemers: 

  • Ik vond het erg fijn om te ervaren dat de dingen die ik herkende gewoon bij mijn persoonlijkheid horen en dat dat oké is. Ik probeer mensen nu meer te beoordelen vanuit de kennis die ik opgedaan heb en dat kan mij rust geven. De PCM training heeft mij echt geholpen om anders naar mijzelf te kijken en naar de mensen waar ik mee te maken heb.

  • PCM - een middel dat me zou kunnen helpen in de communicatie. Ik was benieuwd én al snel overtuigd. Hoe dat kwam? Tijdens de basistraining PCM ontdekte ik dat dit middel op heel veel momenten van betekenis is in relatie én communicatie met de ander. Ik ben ik en jij bent jij... dat mag blijven staan. Wie ik ben...dat kleurt mijn manier van communiceren. Wij jij bent dat hoor ik ook in jouw manier van communiceren. Klinkt best ingewikkeld hé, maar dat valt mee. Tenminste... als je de basiscursus volgt waardoor je (nog) meer leert over alles wat op onze communicatie van invloed is. Het heeft mij geholpen om onder de inspirerende en enthousiasmerende leiding van Marja het PCM-model toe te passen in het leven van elke dag. 

Praktische informatie:

Deze 3-daagse Basistraining PCM vindt plaats op basis van individuele inschrijving. Daarnaast is het mogelijk om deze training als incompany training te plannen. 

Locatie: Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10 in Gouda
Tijd: 8.30 uur tot 15.30 uur

Kosten voor deze training: 1199 euro (vrijgesteld van BTW). Dit bedrag is inclusief een uitgebreid persoonlijk PCM-profiel t.w.v. 250 euro, cursusmateriaal en lunch. 

                                                                       

Wanneer je deze training particulier wilt volgen of werkzaam bent in het onderwijs, geldt een aangepast tarief. Neem dan contact op met Marja: marja@viviano.nl of bel: 06-40199378.

Voor Mediators kunnen voor de PCM basistraining 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE- punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Vereiste vooropleiding: geen

Deze training is al gestart, je kunt niet meer inschrijven.
Kijk in de agenda voor beschikbare data.

« terug naar het overzicht